eliot baker-powell
Število prispevkov : 36 Reputation : 11 Join date : 12/11/2012 Kraj : huston, texas, us
| Naslov sporočila: baker-powell, eliot geraldine Pon Nov 12, 2012 10:46 am | |
| 28 - huston, texas, us - waitress - bisexual - zoe saldana kako sem iz sončnega teksasa prišla do usranega mayberryja v severni karolini, se sprašujete? povem vam, da se sama vedno znova sprašujem enako stvar. vidite, sem ena izmed tistih, ki jih boste imenovali.. hm, odpadna nesnaga? mojih bioloških staršev nisem nikoli poznala; mama me je rodila in zapustila v bolnici, očeta nikoli ni bilo blizu in še preden sem vedela zase, sem se znašla v sistemu. in sistem.. je največje sranje, ki si ga lahko predstavljate. otroci, ki nismo normalni (beri: nismo beli) ostanemo praviloma sami. spomnim se, kako sem bila majhna in kako sem se vedno spraševala, zakaj v domu redno ostajamo samo jaz, fiona, oliver, candice in še nekaj drugih, s katerimi smo delili eno in edino lastnost: vsi smo bili po rasi pripadniki ameriških manjšin ali vsaj mulati in nihče nas ni hotel. spomnim se fanta, ki smo ga klicali 'harry smrkelj'. bil je ogaben, nihče ga ni maral, smrdel je na tisoče metrov in kar je bilo še huje, ko sem bila stara pet, je bil on sedem. logika je bila takšna, da starejših otrok družine ponavadi ne posvojijo - želijo si dojenčke. pa je harry smrkelj v tistem času dobil ljubečo družino, mi pa smo še naprej gnili v sranju tistega bednega doma. ampak nekako smo se ujeli, mi namreč, otroci ulice, ki nas družba ni hotela. saj smo samo mi ostajali; vedno znova isti otroci. lahko torej razumete, kako smo si želeli izginiti. biti enostavno.. nekdo drug, nekje drugje. prvič me je pot v mayberry zapeljala, ko sem bila stara petnajst let. naš dom je bil precej slab kar se tiče organizacije in veliko se je govorilo o otrocih, ki so sistemu že pobegnili. gavin je bil tri leta starejši in oditi si je želel prav tako močno, kot jaz. če bi nas pobegnilo več, bi stvar postala resna; dva pa sva lahko izginila, pa so najino izginotje opazili šele po slabem mesecu. zvečer sva poiskala svoji kartoteki in gavin je iz računalnika precej spretno izbrisal vse, kar je nosilo najine podatke. nenadoma pač nisva več obstajala. jaz sem sestri layli, prijazni nuni, ki nas je učila vedenja, ukradla denarnico in iz glavne pisarne sva med brisanjem svojih identitet našla še kuverto z napisom 'izlet na obalo' in večjim kupom bankovcev, kot sva jih imela možnost videti v življenju. in potem sva preprosto šla; čimbolj severno, čimbolj v nič, dokler nisva pristala tukaj. v enem od tukajšnjih motelov je bilo vedno mogoče po izredno nizki ceni najeti sobo brez vprašanj; jaz sem dobila začasno delo kot natakarica, gavin pa se je hitro lotil ilegalnih poslov. potem je šlo vse nekako navzdol - a kaj boljšega nam, bednim izmečkom, pač ni namenjeno. preprodajala sva cel kup sranja, zadevala sva se s kokainom in nemalokrat sem ga v kakšnem premožnem avtomobilu komu potegnila za denar. pa je bilo drugače zame in zanj; ko so prvič policisti vkorakali v najino stanovanje in nama zagrozili s tem, da naju bodo že odkrili, četudi zaenkrat izgledava čista, je to gavina samo še bolj pognalo, jaz pa sem se odločila, da je čas, da zopet izginem. stara sem bila kakšnih šestindvajset, ko sem se popolnoma izgubila v charlottu. gavin je hotel, da se vrnem, jaz pa se nisem hotela. spet sem si našla neko službo, v kateri sem bolj ali manj čistila mize in umivala usrano posodo, živeti sem skušala čimbolj po zakonu, čeprav vedno pač ni bilo mogoče. tu in tam sem bila pripravljena prodati svoje telo, preprosto zato, ker sem s tem dobila največ denarja. pa tudi nobenih slabih izkušenj nisem imela. leto po tem je gavina pobralo od zlatega šusa in čeprav sem imela namen priti samo na pogreb, sem se tukaj nekako, niti sama ne vem zakaj, zadržala. mayberry je majhen in nepomemben in ljudje hitro pozabijo; vsaj name so, čeprav nikoli nisem bila zares razvpita. danes me ljudje vidijo kot priseljeno neznanko, ki jim na lepo pogrnjene mizice nosi njihova naročila. in to je vse, kar si zaenkrat želim biti. sem naredila dovolj sranja v času prekupčevanja, o katerem raje ne govorim. rosemary - 19 - loads & loads - matteo lombardi, benjamin hampton, lois anderson, jimmy patterson |
|
sandra administrator
Število prispevkov : 573 Reputation : 69 Join date : 16/09/2012
| Naslov sporočila: Re: baker-powell, eliot geraldine Pon Nov 12, 2012 10:16 pm | |
| potrjeno! lahko nadaljuješ pot v tale kotiček, claimaš PB, si priskrbiš streho nad glavo in podobno. |
|