GostGost
| Naslov sporočila: mcgray, alexandra Pon Dec 03, 2012 6:01 am | |
| 22 - SEATTLE - INTERN IN HOSPITAL {SURGEON } - straight - candice swanepoel Se spomnite še zgodic,ko ste bili majhni ali ste verjeli v pravljice ? V fantazije in pravljice kakšno bo vaše življenje ? Popolna bela obleka, popolna in srečna družina, ter princ na belem konju,ki bi nas na koncu odpeljal do našega grada... Preprosto ležali ste na postelji in sanjarili o vašem popolnem življenju. naš princ na belem konju, naše popolno življenje je bilo tako blizu,da smo ga lahko občutili. Ampak odrasli smo. Nekega dne smo odprli oči in na enkrat je pravljica izginila. Kdaj smo odrasli in kdaj se je to zgodilo ?
Alexandra McGray znana tudi bolj,kot Lexie ali Lex. Navzven čisto normalno dekle z navidez popolnim življenjem. Ampak kdor dan danes nima več dramatične in tragične zgodbe ? Vendar dan danes se moramo ravnati po načelu You know my name not my story.
Njeno življenje se je začelo 26. junija,ko je njena mama dobila močne popadke in celo krvavitve. Materin porod naj bi se začel šele čez tri in pol mesece, kar je precejšna doba. Njeno mater so takoj spravili v porodnišnico,zaradi močnih krvavitev ni mogla imeti naravnega poroda ampak je imela njena mati carski rez. Ker pa je prišlo do tako daleč,da se je oče mogel odločiti za hčerko ali svojo ženo. Odločil se je za njo za hčerko, mati je umrla pri porodu zaradi premočnih notranjih krvavitev. Ker pa je bila Alexandra prehitro rojena bi lahko to tvegalo možganske poškodbe,vendar ne deklica je bila popolnoma zdrava. Majhno,krhko dekle je oče poimenoval Alexandra, kar je pomenilo ognjevitost ime je seveda dobila po materi kot spomin nanjo. Tako je Lexie odraščala svoje življenje brez matere vendar ne tako zelo dolgo, brez nje je odraščala devet let ampak glede na to,da je oče zelo dobro nadomeščal njeno mater in nekaj let se pravzaprav sploh ni zavedala izgube. No vsaj dokler ni prišla v šolo,ko se je izkazala na kakšnem tekmovanju so otroci stekli k mamam med tem,ko je ona imela samo očeta. Ni mu zamerila sploh ne hvaležna je bila ampka del nje je preprosto manjkal. Vendar na srečo je čez nekaj let postala njena nadomestna mati Teresa in od takrat dalje je bilo njeno življenje popolno. Vpisala se je v gimnazijjo sicer prvi letnik ni imela tako uspešno opravljen, vendar vse ostale je imela opravljenje z odliko. Saj je od drugega letnika natančno vedelea kaj je želela biti; kirurginja. Tako ji je uspelo priti na Harvard in zaradi svoje nadarnjenosti in fotografskega spomina,ki ga je podedovala po očetu je tudi Harvard uspešno opravila. In kot 22 letno dekle je dobila delo v bolnišnici torej na praksi,ki jo morajo opraviti vsi novinci in tukaj se njena drama komaj začne.
Torej ko je odšla na prakso je imela popolno življenje bila je srečna z Davidom njenim fantom s katerim sta bila skupaj kar dve leti in seveda skoraj popolno družino, ampak vse se je spremenilo v petek 4. oktobra : " Ta dan me je izučil,da tudi,če nekaj naj bi bilo 100% pravzaprav ni 100%. Moja mačeha oziroma Teresa je pred dvema tednoma prišla na rutinsk pregled zaradi bolečin v trebuhu. Po pravilih nebi smela biti niti poleg, ampak,ker je šlo za pregled ni bilo popolnoma nič narobe. Tako smo opravili nekaj testov in kot so pokazali je imela manjši strdek v želodcu, ki ba z medicinske strani ni pretstavljal nobene nevarnosti, hiter in preprost poseg nič resnega. Tako smo jo hospitalizirali in že čez en teden naj bi jo operirali." DAY 7 " Z mojim nadzornim zdravnikom sma ji pojasnila kako bo potekal poseg in vse kar je spadalo poleg. Tako smo bili pripravljeni,da opravimo poseg. Nadela sem si masko in vstopila v dvorano,kjer naj bi operacija potekala. Teresa je že ležala tam,videla sem da je rahlo zaskrbljena " Vse bo še v redu,ne skrbi." in Teresa je že bila pod narkozo. Poseg naj bi trajal tri ure in tako sem obvestila očeta prvi dve uri kateri sta potekli popolnoma normalno. Dokler njen tlak ni začel padati, mrzlično sem se hotela prebiti do nje,ampak nekdo me je postavil v kot. Potem je vse potekalo kot v filmu, monitor je jasno naznanjal,da se njeno stanje slabša in na koncu je vse zamrlo. Vse kar se je slišalo je bil zvok,ki je naznanjal smrt pacienta. Hoteli so povedati mojemu očetu vendar sem to hotela storiti jaz. Toliko sem mu bila dolžna,ko sem stoapala po hodniku je bilo vse skupaj le počasni posnetek. Moje oči so se solzile in moje noge so bile težke kot jeklo,amapk prišla sem do tja. Čeprav so bila moja usta suha sem spregovorila "Storili smo vse kar smo lahko " najprej je nemo strmel v mene in zdravnike za mano potem pa začel, govoril je z besom pomešanim z solzami ampak ni kričal " Zaupal sem ti jo, zaupal rekli ste,da naj bi bil to lahka in nenevarna operacija. Hotela sem mu povedati zakaj je pravzaprav prišlo do komplikacij amapk še preden sem odprla usta sem dobila klofuto. Prvič v življenju sem od očeta dobila klofuto in takrat je začel kričat in bolelo me je. Ampak obrnila sem se stran in odkorakala stran, čeprav so me nekateri skušali ustaviti se nisem ozirala samo hodila sem ven iz tega zakletega kraja. Vsedla sem se v avt in odpeljala do Davida in vse kar sem pričakovala je bilo prekleto sočutje. Ampak ne dobila sem ga z moj najboljšo prrijateljico prav zaprav bivšo najboljšo prijateljico kako spita skupaj. Verjetno je to mejnik,da sem se znašla tukaj ampak očitno to ni vse,ko je bil oče poročen še z mojo mamo je tukaj imel afero z eno izmed žensk in očitno imam v tem mestecu še pol sestro. "
|
|
sandra administrator
Število prispevkov : 573 Reputation : 69 Join date : 16/09/2012
| Naslov sporočila: Re: mcgray, alexandra Pon Dec 03, 2012 7:59 am | |
| potrjeno, lahko nadaljuješ pot v tale kotiček, claimaš PB, si priskrbiš streho nad glavo in podobno. potem sledi odpiranje plot pagea in pisanje. welcome on board! ^^ |
|